10 טיפים לאופים מתחילים

על ידי נטלי לוין
פורסם: עודכן לאחרונה ב 943 צופים

טיפ 1: עבדו מסודר

אמנם אני מאמינה שבהחלט יש מקום לאלתורים באפייה ביתית, אבל לכל אלה שעושים את הצעדים הראשונים שלהם במטבח אני ממליצה קודם כל לעבוד מסודר ולעקוב אחר המתכון בצורה מדויקת. החשיבות של העבודה המסודרת גבוהה מאוד ומהווה 50% בדרך להצלחה. סבלנות, דיוק ומתכון טוב הם הבסיס של הבסיס.

טיפ 2: אל תוותרו על מדידה מדויקת

באפייה חשוב למדוד את המצרכים בצורה מדויקת. אפשר לעשות זאת בעזרת כוסות מדידה בינלאומיות, אבל אני הכי ממליצה על שימוש במשקל דיגיטלי. מעבר לעובדה שהוא מאפשר תוצאות מדויקות יותר, השימוש בו נוח יותר מאשר בכוסות (ויש גם פחות כלים לשטוף!).

טיפ 3: פנו זמן ואל תהיו לחוצים

לחץ בזמנים בהחלט יכול לפגוע בהכנה של מתכון – קל ופשוט ככל שיהיה. כשאנחנו לחוצים אנחנו נוטים לשכוח דברים, ולכן חשוב לפנות מספיק זמן לצורך ההכנה של המתכון ולהכין אותו בנחת וברוגע.

טיפ 4: מתחילים בבסיס ולאט-לאט מתקדמים

אף אחד לא התחיל לאפות ישר טארטלטים מורכבים שנראים כאילו יצאו מויטרינה בפריז. ההתחלה היא תמיד במתכונים הקלים יותר, אלה שלא דורשים יותר מדי חומרי גלם או טכניקה שדורשת ניסיון. עוגות בחושות, מאפינס ועוגיות הם מתכונים אידאלים לאופים מתחילים. לאחר שתצברו קצת ניסיון וביטחון במטבח – תוכלו להתקדם למתכונים מורכבים יותר כמו טארטים ועוגות שכבות.

טיפ 5: זה ממש בסדר לטעות!

טעויות הן רק מהמורות קטנות בדרך להצלחה – וכך צריך להתייחס אליהן. אל תתייאשו אם לא הצליח לכם מתכון בפעם הראשונה; זה לא אומר כלום. יכול להיות שזה בגלל מתכון לא לגמרי מדויק או סתם פספוס קטן שנעשה בעת ההכנה. התמדה היא מילת המפתח.

טיפ 6: ודאו מה מקור המתכון וקראו אותו בעיון לפני שמתחילים

היום אפשר להשיג מתכונים בכל מקום: יש אינספור בלוגים ואתרי אוכל, ספרי אפייה, אפליקציות, סדנאות ועוד. כשאתם בוחרים מתכון אני ממליצה לבדוק את מקורו ולקרוא עוד קצת מסביב, אולי אפילו תגובות לשאלות נפוצות. אם המתכון לא כתוב בצורה ברורה מספיק ברפרוף הראשוני – התעמקו בו עוד קצת. אם עדיין אין לכם מושג מה בדיוק צריך לעשות – יכול להיות שעדיף להכין משהו אחר.

טיפ 7: תנורים שונים אופים בצורה שונה

בגלל שלכל אחד יש תנור אחר בבית, זמני אפייה המצוינים במתכונים כמעט תמיד ניתנים כטווח ולא כזמן מדויק. הכירו את התנור הפרטי שלכם והבינו מהמתכון – מעבר לזמנים – גם מה המרקם אליו רוצים להגיע, איך העוגה צריכה להיראות כשהיא מוכנה ולאילו דברים כדאי לשים לב מלבד זמני האפייה. התחילו בזמן המינימלי, בדקו והוסיפו לפי הצורך.

טיפ 8: השתמשו בחומרי גלם שאתם אוהבים

כשאתם משתמשים בחומרי גלם טובים – זה תורם מהותית להצלחה של העוגה או הקינוח. דמיינו לכם שאתם מכינים עוגה עם שוקולד שלא טעים לכם בטעימה ראשונה; מה הסיכוי שהיא תצא טעימה? לא גבוה. טעמו את חומרי הגלם שלכם והשתמשו במה שטעים לכם.

טיפ 9: שינויים במתכונים

מתכונים נכתבים בצורה מסוימת מתוך מטרה להגיע לתוצאה ספציפית. ברגע שעורכים שינויים בחומרי הגלם ו/או באופן ההכנה – זה עלול להשפיע בצורה מהותית על התוצאה. אם יש לכם רצון לשנות מרכיב מסוים במתכון – מומלץ להתייעץ עם מחבר/ת המתכון ולבדוק אם זה בכלל אפשרי כדי למנוע מפח נפש.

טיפ 10: אל תשכחו ליהנות!

אפייה היא הנאה! היא ממלאה את הנפש והמטבח בריחות מתוקים, וריח של אפייה מיד מעלה חיוך על השפתיים. תיהנו מהרגעים האלה במטבח, תאפו יחד עם המשפחה והחברים ומלאו את הצנצנת על השיש. אין סיפוק גדול מזה. בהצלחה!

השאר תגובה

אני רוצה להירשם למועדון של עוגיו.נט!

חדש באתר

עקבו אחרי בסושיאל

© כל הזכויות שמורות לנטלי לוין 2023 | פיתוח ועיצוב אתר: FOXMART.

img.pf-button-img + .pf-button-text { margin-left: 6px; margin-right: 10px; }