לפני קצת יותר מחודש, בעיצומו של רואד טריפ משותף לצפון, רנן, דניאל ואני החלטנו לעשות יחד ארוחת ולנטיינס משותפת במסגרת הארוחות היפניות המטריפות שהם עורכים אצלם בבית. הצעתי להם שאכין את הקינוחים לארוחה, בעיקר כי רציתי קצת לאתגר את עצמי עם שילובי טעמים ומרקמים חדשים מחומרי גלם יפנים שלא כל כך יצא לי להכין איתם קינוחים מעולם.
לפני יומיים הארוחה הזאת סופסוף קרתה, וזה היה אחד הערבים המהנים ביותר שהיו לי לאחרונה. חשבתי על תפריט המתוקים בשבועות האחרונים, ערכתי כמה ניסיונות, ואתמול סופסוף הקינוחים קרמו עור וגידים ומילאו את המטבח בריחות וטעמים יפניים מרגשים.
הכנתי לא פחות מארבעה סוגי קינוחים לארוחה, אבל את הבכורה “גנבו” דווקא הטראפלס הבאים, שהכי פחות ציפיתי שייבלטו. אלה טראפלס שוקולד לבן ווסאבי בציפוי פיסטוקים קלויים, שהתגלו ככוכבים של צלחת הקינוחים. שילוב מעניין של מתוק וחריף, אבל כזה שמותיר טעם של עוד, והכל עם ציפוי קראנצ’י של פיסטוקים שמוסיפים מרקם פריך.
הטראפלס האלה ממש קלים להכנה, ואם אתם אוהבים לאתגר את החיך שלכם עם טעמים חדשים – אל תפספסו אותם. חובבי הטעמים היפניים כבר התאהבו בהם, ולא נותר לי אלא לקוות שזה יקרה גם לכם. איטדקימס!
מחפשים עוד מתכונים עם שוקולד לבן? נסו את אלה: עוגת גבינה ושוקולד לבן עם פקאן | טראפלס שוקולד לבן, הל ושקדים | עוגיות שוקולד לבן עם קוקוס ופקאן | פאדג’ שוקולד לבן עם פיסטוקים וחמוציות
טראפלס שוקולד לבן וואסבי
15-20 טראפלס
לטראפלס:
250 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
60 מ”ל (1/4 כוס) שמנת להקצפה
5-10 גרם ווסאבי
100 גרם פיסטוקים קלויים
אופן ההכנה:
- קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
- מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבל גנאש אחיד וסמיך.
- מוסיפים פנימה ווסאבי וטועמים עד שמגיעים לרמת החריפות הרצויה. הכמות עלולה להשתנות מאוד בהתאם לסוג הווסאבי בו משתמשים, כך שהכי טוב זה לטעום.
- מצננים את התערובת במקרר במשך שעתיים להתייצבות.
- טוחנים את הפיסטוקים לפירורים די דקים.
- בעזרת כפית מוציאים פיסות מהתערובת ומגלגלים בידיים ליצירת כדורים קטנים.
- מצפים את הכדורים בפיסטוקים הקצוצים ומגישים.
הערות, הארות ותוספות:
- שומרים את הטראפלס בכלי סגור במקרר עד שבוע.
- אפשר להקפיא את הטראפלס עד חודש.
- במקום שמנת אפשר להשתמש בקרם קוקוס באותה כמות.
- ווסאבי אפשר להשיג בחנויות המתמחות לבישול וכן בסופרים הגדולים.
- אני הוספתי לציפוי גם קצת אבקת זהב שהפכה אותו למנצנץ במיוחד.
- הכנתם את הטראפלס? מוזמנים לשתף עם כולם בקבוצה שלנו בפייסבוק או לתייג אותי באינסטגרם. אני תמיד שמחה לראות את הביצועים שלכם ♥
18 תגובות
וואו, נראה משגע! אני מתה על שוקולד לבן. לא חשבתי אף פעם לשלב עם ווסאבי …
האם הכוונה היא לוואסאבי כמשחה או באבקה?
אני השתמשתי במשחה, אבל זה לא מאוד משנה – פשוט מוסיפים בהדרגה עד שמגיעים לרמת החריפות הרצויה. בהצלחה!
יש!! קיויתי שתעלי את המתכון הזה מהר! 🙂
הוא היה הפייבוריט שלי מהארוחה שלשום!
רצה למטבח להכין
נראה מעניין ומסקרן!
הכוונה לווסאבי באבקה או מחית?
אני השתמשתי במשחה, אבל זה לא מאוד משנה – פשוט מוסיפים בהדרגה עד שמגיעים לרמת החריפות הרצויה. בהצלחה!
הכנתי היום, וואו, כמה טעים, כמה מדהים, כמה מקורי ! שיחקת אותה בענק ! בתור חובבת מושבעת של טעמים יפניים, אני כל כך שמחה שעכשיו יש לי גם קינוח כזה במאגר !
תודה נטלי !!!
היי על איזה שוקולד לבן את ממליצה?
אני אוהבת את השוקולד הלבן של קקאו בארי או קליבו.
הי , הוספתי וואסבי 10 גרם ולא מרגישה חריפות בכלל , אם אוסיף עוד, אולי כבר יורגש הטעם החזק של הווסאבי? או להוסיף עוד 5 גרם ? אולי יש ווסאבי מומלץ ?
תודה רבה 🙂
אפשר להגדיל את כמות הווסאבי לפי הטעם האישי, זה מאוד משתנה בהתאם לווסאבי בו משתמשים. אני השתמשתי בווסאבי שקיבלתי מיפן.
הכנו אתמול. יצא נחמד ומעניין, שמחתי שהתמנו בפיטוקים מלוחים פשוט כי אין להשיג עכשיו פיסטוק טבעי. מצאנו שגודל קטן (כחצי כפית) טעים יותר. חבל שאין לנו גישה לשוקולד איכותי יותר משוקולד פרה לבן. קינוח נחמד מאוד, היינו מגישים אותו בקוקטייל יותר מאשר ערב חג.
הייתי שמחה לדעת איזה סוג אגוזים יכול להיות תחליף טוב של הפיסוק.
האם אגוזי מלך גם יכול להיות?
כל סוג של אגוזים שאוהבים יתאים.
הי נטלי,
בדיוק התחלתי להכין 🙂
נראה לך שייצא טעים עם ציפוי קוקוס טחון קלוי?
בהחלט.
היי,
ותודה רבה על מתכונים מעולים!
במה אפשר להחליף את הפיסטוק?
כל אגוז אחר שאוהבים.